Hoppa till innehållet

Omval till gymnasiet och gymnasiesärskola senast 15 maj

Två gymnasieelever

Nu är det inte många dagar kvar att välja nytt. Känner du att ditt gymnasieval inte var riktigt rätt och har ångrat dig. Vill du hitta en annan gymnasieskola, gymnasiesärskola eller linje, kan du göra omval fram till den 15 maj i Stockholms län.


Vill du göra ett  nytt val av gymnasieskola eller gymnasiesärskola och/eller linje? Läs mer om vad våra resursskolor har att erbjuda. 

Häggviks gymnasium/gymnasiesärskola
Gymnasieskola i Häggvik

Vid Häggviks Gymnasium finns ett gymnasium för elever med autism och en gymnasiesärskola. Gymnasiesärskolan är en fortsättning för elever som gått grundsärskola eller träningsskola. Vi erbjuder både nationella och individuella program. Klasserna är små med hög vuxentäthet. Undervisningen sker främst i grupp, men utifrån varje elevs individuella styrkor och behov. Vi använder oss av tydliggörande pedagogik och tydlig struktur. För att skapa en helhetslösning under dagen har vi ett nära samarbete med Häggvik Fritid som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS och finns i samma lokaler. Nära samarbete med Häggviks Ungdomsboende, i direkt anslutning till skolan.

Lunagymnasiet
Gymnasieskola på Lidingö
Lunagymnasiet vänder sig till elever med Aspergers syndrom, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsvariationer. Här finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Gymnasiet erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Vi har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Balderskolan - gymnasiesärskola

Hos oss bygger inlärning på varje barn och elevs erfarenheter, egna förutsättningar och intressen. Verksamheten präglas av glädje, trygghet, respekt och att alla duger precis som de är. För att skapa en heldagslösning för våra elever har vi ett nära samarbete med Balder Fritid, som är en korttidstillsyn (fritidsverksamhet) enligt LSS, och som finns i samma lokaler som skolan.

Länk till gymnasieantagningen >

Publicerat: 2019-05-10

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close