Hoppa till innehållet

Bowlinggänget från Häggviks Gymnasium

Linus på väg att lyfta bowlingklotet

Det går bra för bowlingteamet från Häggviks Gymnasium, ungdomarna får fart på kloten och slår ner käglor på löpande band, inte alltid alla på en gång, men ibland blir det nästan strike.

Idag fredag är de här igen, i Bowlinghallen, ungdomarna från Häggviks Gymnasium. De är många, säkert en 15-20 stycken och de flesta verkar tycka det här med bowling är rätt kul.

Jag frågar Linus som går andra året på gymnasiet vad han tycker.
Det är bara andra gången som jag bowlar, säger han, men det går redan mycket bättre. Det är kul att komma hit, jag fortsätter gärna och lär mig mer och blir bättre.

En gång i månaden under hösten ska gänget förbättra sina kunskaper i bowling är det tänkt. Men det är inte bara bowling man tränar, i skolämnet ”Individ och samhälle” ingår också en stor portion av social träning. Man får vara tillsammans och uppleva gemenskap, även då man spelar för sig själv.

På frågan om vad Linus mer tycker är kul så säger han att han trivs bra på Häggviks gymnasium och att han gillar att vara på Häggvik Fritid. Det som är bäst där är när de får gå och bada tillsammans i simhallen.

Vi önskar bowlarna lycka till på sina kommande träningar och hoppas att de också får till en och annan strike.

Publicerat: 2018-10-04

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close