Hoppa till innehållet

Beslutet att flytta till Luna Ungdomsboende var lätt för Moa

"Här kommer det gå fortare för mig att bli självständig."

Moa har bott på Luna Ungdomsboende sedan i höstas. Hon satsade med en gång på att göra det så hemtrevligt som möjligt för att känna sig hemma.

Största skillnaden mot att bo hemma tycker hon är att inte ha folk omkring sig hela tiden.

– Hemma var det alltid någon i samma rum som jag själv. Här får jag också vara mer självgående, det tycker jag är skönt. Det innebär att jag snabbare kommer att bli självständig.

Första möte med boendet var i årskurs 8. Moa besökte Lunagymnasiet och boendet samma dag, men var först lite osäker för hon visste inte om någon skulle vara på samma våglängd som sig själv. Men det var det. Så att fatta beslut om att flytta in var ganska enkelt.

Ungdomarna umgås mycket
På våningsplanet där Moa bor umgås man mycket. Ungdomarna tittar på film, spelar spel eller bara pratar.

– Jag trivs jättebra med hela gänget, alla är väldigt snälla och fina och omtänksamma. Vi ungdomar är väldigt olika varandra, men vi passar bra ihop och har en fin relation.

Moa har även ett kort till Friskis & Svettis som hon använder en hel del, och så ordnar boendet med olika aktiviteter och utflykter.

Uppföljningssamtal
En gång i månaden har varje ungdom ett uppföljningssamtal. Då går man igenom hur det år i skolan, på boendet och i livet. Och hur det går med målen man satt upp.

– Våra stödpersoner har kontaktpersoner på skolan. Man kan prata med personalen här om det är något kring skolan man vill ta upp. Det är skönt, för man kan prata av sig här och få hjälp med vissa saker, säger Moa och ger terapihunden Maja en stor kram.

Läs mer om Luna Ungdomsboende här

Publicerad: 2020-04-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close