Hoppa till innehållet

Anton fick praktik som ledde till anställning

Porträtt på Anton på sin arbetsplats

I februari 2018 började Anton praktisera på Envirotainer Engeneering AB i Rosersberg, från mars 2019 är han anställd på företaget*. Under det året har Anton haft möjlighet att skaffa sig både erfarenhet och utbildningar. Nu känner han sig trygg på sin arbetsplats.

Anton var arbetstagare på Cameleonten Daglig Verksamhet i Sollentuna och fick aktivitetsersättning, men längtade efter ett riktigt jobb. Han fick hjälp och stöd från sin jobbcoach Petra att kika på olika företag och valde själv ut Envirotainer Engineering. Här kunde han få jobba i sitt eget tempo och fick också möjlighet att ta det lite lugnare ibland.

– Jag är bara praktikant, det sa jag ofta, säger Anton, då fick jag inte så höga krav på mig. Men jag kände mig hemma direkt och blev väldigt väl mottagen. Här är en mycket familjär stämning med bra bemötande, nästan läskigt bra faktiskt

– En utmaning var att lära sig alla certifikat från olika leverantörer. En del av mitt jobb är att se till att det som levereras är rätt produkt och i korrekt antal, och då måste man kunna läsa av alla följesedlar. Men jag har fått hjälp från alla omkring mig.

Hur ser en dag på jobbet ut?

– Vi stämplar in klockan 07.00 men jag är oftast här i god tid innan det. Måste hinna snacka lite med de andra först. Sen har vi uppstartsmöte klockan 07.10 då alla får sina uppgifter tilldelade. Jag jobbar oftast med att ta emot det gods som kommer in, men jag kan också jobba på reservdelsplock. Det är bra att kunna flera olika uppgifter för då kan vi täcka upp för varandra. Anton med kollega

– Jag har fått flera utbildningar här under praktiken, bland annat har jag nu truckkörkort för de mindre truckarna.

Vad är det roligaste med jobbet då?

– Det är roligt att det alltid händer något, det är ständigt något på gång. Jag får utmaningar, det gillar jag och så att umgås med kollegorna så klart.

Och vad är roligast med att ha fått en riktig anställning?

– Att få betalt!

På lagret i Rosersberg jobbar 16 personer, men totalt har företaget drygt 200 anställda. Man tillverkar containrar för flygindustrin som till största delen transporterar insulin som måste hålla jämn temperatur genom hela transporten. Michael Wingenfeldt är Antons närmaste chef som också har ansvaret för den interna logistiken och att medarbetarna känner sig delaktiga och jobbar tillsammans som ett team.

– Det är viktigt för både arbetet och trivseln att man känner att man är ett lag som spelar ihop, tycker Michael. Men jag är också ytterst ansvarig för att mina medarbetare inte skadar sig i för tunga och felaktiga lyft. Vi jobbar mycket med ergonomin och med att man ska ta hjälp av varandra. Det gäller att ständigt påminna om det.

– När man tar kontakt och själv ringer, som Anton gjorde, då vill man något, säger Michael. Han tycker att fler företag borde våga anställa någon med funktionsnedsättning. Det är bara att prova, säger han, då får Sverige ytterligare en person i arbete och det är bra.

Anton med sin chef Michael

*via bemanningsföretaget Randstad AB

Läs mer om Cameleonten Daglig Verksamhet med arbetsinriktning här

Publicerat: 2019-03-21

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close