Hoppa till innehållet

75 år tillsammans hos Utvecklingspedagogik

Ann, Sonja och Lena har arbetat hos Utvecklingspedagogik sedan starten

I år firar Utvecklingspedagogik 25 år. Ann, Sonja och Lena har alla varit med sedan starten. Hela tiden har de arbetat vid Svedenskolan Bergshamra.

Vi frågade dem bland annat vad det är som gjort att de valt att stanna kvar och vilket som är deras roligaste/knasigaste UP-minne. Här är deras svar.

- ANN JANSSON –

Vilka roller har du haft under dina 25 år hos Utvecklingspedagogik?
Mina roller på Svedenskolan Bergshamra har varit lite olika. Jag har arbetat som pool några år, sedan ett tag i köket, därefter blev det grundsärskolan många år och de senaste åren har jag arbetat på högstadiet.

Vad är det som har gjort att du har valt att stanna kvar?
Jag har stannat kvar på Svedenskolan Bergshamra tack vare att det är ett givande arbete med eleverna och mina härliga kollegor.

Vilket är ditt roligaste UP-minne?
Mitt roligaste minne var nog första åren med Jan-Åke Ahlström, som startade Utvecklingspedagogik, och när hela Svedenskolan åkte till Åland på konferens.

Vad ska du göra de kommande 25 åren?
Har inga planer nu på att göra någon förändring, men man vet aldrig.
--------------------------------------------------------

- SONJA KOTTELIN NORLIN -
Vilka roller har du haft under dina 25 år hos Utvecklingspedagogik?
Jag började som elevassistent på  Svedenskolan i samband med skolstarten i januari 1994.Jag har arbetat i både grundskolan och grundsärskolan, som assistent, lärare och handledare. Jag har också jobbat i köket. Dessutom arbetade jag i en pool något år. Under 16-17 år ansvarade jag för frånvarotavlan. Det är bara några år sedan som jag slutade med det. När vår dåvarande lärare i textilslöjd gick i pension i oktober 2016 fick jag erbjudande om att ersätta henne höstterminen 2016 och vårterminen 2017. Jag vikarierade också som lärare i textilslöjden delar av höstterminen 2017 och vårterminen 2018. I år har jag vikarierat som textillärare från läsårsstart. Det har varit jätteroligt och det känns extra kul att ledningen har förtroende för mig.

Vad är det som gjort att du valt att stanna kvar?
Jag har jobbat på UP för att jag gillar den här typen av elevgrupp för att den är utmanande. Och för att jag gillar mina kollegor. Sen att vi var ett litet företag och att jag har fått prova på olika arbetsuppgifter under årens lopp.

Vilket är ditt roligaste UP-minne?
Jag gillade när det var tema på våra kick-offer, det som nu heter UP-dagen. Inte alla, men några som James Bond, schlager och glitter & glamour.

Vad ska du göra de kommande 25 åren?
Jag hoppas att jag har hälsan och att jag kan njuta av min pension. Kanske jobba lite extra för nöjes skull, inte för att jag måste. Men vi har alltid skojat om att man är ett inventarium som man får bära ut med huvudet först.
--------------------------------------------------------


- LENA HOLMSTRÖM -


Vilka roller har du haft under dina 25 år?
Oj vad åren går, och jag firar också 30 år, började arbeta på Svedenskolan 1989, innan den blev en del av Utvecklingspedagogik. Jag arbetar som elevassistent och har vikarierat lite som lärare .De senaste åren har jag arbetat fackligt eftersom jag vill att alla ska ha det så bra man kan på sin arbetsplats.


Vad är det som har gjort att du har valt stannat kvar?
Jag har stannat kvar helt enkelt för att jag trivs på min arbetsplats.

Vilket är ditt roligaste/knasigaste UP-minne?
Det var nog när jag fastnade i gardinen uppe i  matsalen och ramlade in  matkön (en elev påminner mig om det med jämna mellanrum( Kommer du ihåg.......). Det var för fyra år sedan :-)

Vad ska du göra de kommande 25 åren?
Försöka hålla mej frisk. Jag fortsätter gärna att arbeta för UP, men kanske inte 25 år till.
Från vänster till höger på bilden: Ann, Sonja, Lena

Publicerat: 2019-03-26

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close