Hoppa till innehållet
NPF-skola Stockholm

Skola för elever med NPF i Stockholm

Utvecklingspedagogik grundades 1994 med en vision att kunna erbjuda bästa tänkbara skola och omsorg till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vår verksamhet utgår alltid från ett långsiktigt perspektiv och vi är stolta över att kunna erbjuda skolor med hög kvalitet till barn och ungdomar. På våra skolor går elever med diagnos inom NPF, främst autism. Även i våra grundsärskolor ska eleven ha en autismdiagnos. Vi har också ett gymnasium, Lunagymnasiet, för elever med diagnos inom NPF, som Asperger syndrom och liknande funktionsnedsättningar.

Våra gymnasieskolor

Vi har inte bara en, utan flera, skolor i Stockholmsområdet och i Norrtälje Detta medför stor valfrihet och gör det möjligt för er att hitta den skola som passar just ert barn eller ungdom allra bäst.

  • Balderskolan – Hos oss på Balderskolan bygger inlärningen på elevens erfarenhet, intressen och personliga förutsättning. Vår verksamhet präglas av glädje, respekt och genom vårt samarbete med Balder Fritid kan vi skapa en hållbar och trygg heldagslösning för våra elever.

  • Häggviks Gymnasium – Här på Häggviks Gymnasium finns ett gymnasium i Stockholm för elever med autism samt en gymnasiesärskola. Vi har hög vuxentäthet och små klasser vilket bidrar till en trygg och stabil skolmiljö för varje elev. Hos oss kan eleverna få välja mellan nationella och individuella program.

  • Lunagymnasiet - Lunagymnasiet vänder sig till elever med NPF, som Aspergers syndrom, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsvariationer. Hos oss finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Vi erbjuder en anpassad skola med hög kvalitet och skickliga lärare som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev.

Om oss

Utvecklingspedagogik erbjuder skola och omsorg för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Med lång erfarenhet, relevanta kunskaper och ett stort engagemang skapar vi utveckling för elever och brukare med hjälp av individuella insatser.

Med kunskap, lång erfarenhet, engagemang och individuella insatser erbjuder vi en trygg miljö för elever i våra skolor och för brukare i våra omsorgsverksamheter. Vi skapar möjligheter och förutsättningar för utveckling på individuell nivå för elever och brukare med funktionsnedsättning. Våra lokaler är anpassade för att kunna tillgodose våra elevers och brukares behov och för att kunna främja deras utveckling.

Mer information om resursskolor för elever med NPF

Kontakta oss via mejl eller telefon redan idag så berättar vi gärna mer om våra skolor där ert barn eller ungdom får möjlighet att utvecklas. I våra resursskolor på grundskolan och grundsärskolan välkomnar vi elever med autism. På våra resursskolor på gymnasienivå välkomnar vi elever med autism på Häggviks Gymnasium och elever med Asperger syndrom, ADHD och liknande diagnoser vid Lunagymnasiet. Vi har lång erfarenhet, stor kunskap och ett stort engagemang. Vi är måna om att alltid se till varje individs unika behov och förutsättningar. Varmt välkomna till oss på Utvecklingspedagogik!

NPF betyder neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. De vanligaste funktionsnedsättningarna inom NPF är ADHD, autism, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom och språkstörning.

Publicerad: 2020-03-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close