Hoppa till innehållet

En samordningsfunktion är mångfacetterad.

Erik Samuelsson
Erik Samuelsson är samordnare på Lunaungdomsboende

Jag skapar strukturella förutsättningar för att boendehandledarna ska kunna utföra sina arbetsuppgifter och bistå ungdomarna de resurser som de behöver och har rätt till enligt lag.

Dagen börjar vanligtvis med att jag hälsar på ungdomarna. Jag stämmer sedan av med boendehandledarna om vad de har för utmaningar under dagen. Sedan hanterar jag diverse administration, bland annat schemaläggning, bemanning och rekrytering samt lokala rutiner och journalsystem.
Efter lunch försöker jag bistå verksamheten mer praktiskt och fysiskt i form av att jag deltar i och samordnar möten med LSS-handläggare, SIP-möten, läkarbesök och har kontakt med olika vård-och omsorgsinstanser där våra ungdomar är skrivna. 

Vad är det bästa med att arbeta på Luna ungdomsboende? 

Människor med starka karaktärer och stora passioner har alltid inspirerat mig. Flertalet av de autistiska personer jag har träffat har dessa egenskaper. 

Ungdomarna är framtiden och tillsammans med samtliga medarbetarna är vi ett starkt team och det glädjer mig att se, hur positiv ungdomarnas utveckling är i denna samvaro

 

Berätta om ett speciellt ögonblick tillsammans med en av ungdomarna som du minns. 

När jag tänker på de åren som jag haft Luna Ungdomsboende som arbetsplats, så har jag tagit del av en hel del fantastiska resor, där ungdomar har gått från att vara osedda, vilsna och obekräftade, till att flytta härifrån med en ryggsäck fylld med kognitiva verktyg och därmed självständigt kunna ansvara för sin situation och äga sin position i livet. Dessa resor är min starkaste motivation till att fortsätta gå till jobbet. 

Utvecklingspedagogik har ju fyra värderingsord. Vilket är din favoritvärdering och varför?

Hjärta – Med genuin värme och medkänsla skapar vi tillsammans en tillvaro som gör att alla ungdomar kan vara sig själva, respektera varandras olikheter och bli trygga nog att våga lyckas med sin självständighetsträning. 

 

Publicerad: 2021-11-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close