Hoppa till innehållet

Ett drömjobb för Petronella

Petronella på gården bakom ungdomsboendet
Petronella, boendestödjare/samordnare på Luna Ungdomsboende sedan 2014.

"Det roligaste med det här jobbet är att få hänga med ungdomarna och följa deras utveckling."

– Vi boendestödjare kan behövas för att hjälpa till med balansen mellan inaktivitet och för mycket aktivitet. Vissa har svårt att ta egna initiativ och andra kan bli mer åt det maniska hållet. Just nu finns det stort intresse för att träna. Vi har ett gym i källaren, men att springa och gå på Friskis & Svettis är också populärt.

Petronella är socionom men fortsatte att utbilda sig till journalist. Under den tiden behövdes lite extra inkomst så en timanställning på ungdomsboendet var en perfekt lösning. När en fast tjänst som samordnare erbjöds var det ett drömjobb som hon inte kunde tacka nej till.

– Det roligaste med det här jobbet är att få hänga med ungdomarna och följa deras utveckling. När man ser den utveckling som sker och får skörda av sitt arbete. De är så fina, utbrister Petronella, man blir alldeles tårögd av hur fina de är! Svårast är att hitta rätt balans mellan att peppa och släppa och när de flyttar härifrån, det är tufft.

– De ungdomar som får möjlighet att bo på ett ungdomsboende har oftast ett anpassat schema från skolan och är ibland lediga vissa tider eller dagar. Då är det viktigt att ha kartlagt deras stödbehov så att vi kan vara till hjälp, säger Petronella.

En av Utvecklingspedagogiks värderingar är ”klokhet”, vad tänker du om det?
 Hur viktigt det är att stanna upp och reflektera, inte bara köra på. Men för mig är klokhet också att tänka tillsammans. Vi som jobbar här nu kan varandra, det är väldigt låg personalomsättning, och vi stöttar varandra väldigt bra. Alla har ju sina svaga sidor, så då är det skönt att jobba med andra som är prestigelösa och kan dela med sig. Det är en stor anledning till att jag stannar kvar på det här jobbet. Trivseln är väldigt viktig.

 

Publicerad: 2019-10-17

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close