Hoppa till innehållet

Här vill alla något bra för ungdomarna

Lars och Linnéa på fritids

Efter 15 år i olika resursskolor har Lars landat på Lunaskolan Södra.

Med många års erfarenhet av att arbeta i resursskolor har Lars landat på Lunaskolan Södra.

– Det har varit utvecklande och roliga år. Jag har arbetat i 15 år på olika resursskolor och har blandade erfarenheter. När jag kom hit kände jag att jag kommit till en skola där ungdomarna får vad de behöver.

Hur trivs du på din arbetsplats och varför?
– Väldigt bra. Det finns en positiv anda, alla vill någonting bra för ungdomarna och verksamheten. Alla är lösningsfokuserade; uppstår det problem löser man dem. Oavsett vilken avdelning man arbetar på tar man hand om eleverna. Alla ungdomar är allas ungdomar.

Vilka utmaningar finns i ditt arbete?
– En utmaning är att vissa ungdomar har en misslyckad skolgång bakom sig. Det är en stimulerande uppgift att försöka vända på det. Det första vi gör är att bygga relationer, vi är här för att hjälpa dig och hitta ett sätt som får det att funka. Det är vad de innerst inne vill. Egentligen.

Vad är roligast och svåraste med ditt arbete?
Jag har själv utvecklats och blivit bättre på det jag gör. Vi pratar om vårt arbete i olika forum, vi reflekterar över vad vi gör och hur vi gör det. Det är viktigt.

En av våra värderingar är ju "tillsammans". Vad betyder den för dig?
Den påminner mig om att vi kollegor gör det här tillsammans och att det är tillsammans med ungdomarna vi får det att funka.

Varför har du valt att arbeta med vår elevgrupp/brukargrupp?
– Från början såg jag det som ett avbrott i studierna och upptäckte att jag trivdes väldigt bra. Jag har även arbetat som klasslärare till yngre elever. Idag har jag inga planer på att ändra yrkesinriktning.

 

Publicerat: 2018-04-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close