Hoppa till innehållet

Tid att följa varje individs utveckling

Marie hjälper elev på skolan
Petra på Lunaskolan Bromma

Det roligaste med mitt jobb är givetvis kontakten med barnen, det är spännande att jobba med den här gruppen av elever och det är så roligt.

På Lunaskolan Bromma jobbar Petra som ämneslärare i matte och naturkunskap.  Hon har valt Lunaskolan Bromma för att få jobba nära varje elev, men också nära de andra pedagogerna.
 Det är små avdelningar här så vi får en väldigt nära relation, alla känner alla. Då blir det också lätt att hjälpa varandra, säger hon.
 Det roligaste med mitt jobb är givetvis kontakten med eleverna. Det kan vara en utmaning att arbeta med den här elevgruppen, men det är det som är så roligt. Alla elever är olika, alla behöver utvecklas från sin nivå och jag behöver också utvecklas hela tiden. Vi blir hela tiden bättre och arbetar för att alla i gruppen ska må bra och för att nå alla på sin egen nivå. Det är inte bara undervisningen som ska fungera, utan också det sociala samspelet.

Vad betyder vårt värdeord ”tillsammans” för dig? 
 Vi har ett stort utbyte av varandra med mycket gemenskap i olika grupper. Gruppen sluter upp kring eleven, allt från ledning till elevhälsoteam, lärare och resurspedagoger. Vi finns runt omkring men resurspedagogen är den enskilt viktigaste kontakten.

Petras självklara svar på frågan varför hon har valt att arbeta med Lunaskolan Brommas elevgrupp är att det är intressant är att få lära känna varje elev och hitta det bästa sättet för just den. Men också för att hon upplever att det finns mer resurser än på många andra skolor, man får mer tid med varje elev, kan följa dem och låta dem utvecklas som bra som möjligt. Som lärare får man en chans att verkligen bygga på var och ens utvecklingsnivå, säger Petra.

Publicerat: 2018-06-08

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close