Hoppa till innehållet

Skolavslutning

Skolan slutar kl 12:00, fritids öppet

Datum: 10 juni

Studenten/skolavslutning 2020-06-10

För att undvika risk för smittspridning behöver samtliga Utvecklingspedagogiks skolor anpassa årets skolavslutningar och studentfiranden. Anpassningen sker efter ”Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19”.

Regeringen har tillsvidare förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för fler än 50 personer. En riskbedömning ska göras inför övriga evenemang och sammankomster. Så länge dessa riktlinjer kvarstår ska Utvecklingspedagogiks skolor inte arrangera skolavslutningar eller studenter (exv. utspring) om dessa arrangemang kan antas samla fler än 50 personer.
Skolavslutning och framför allt student är viktiga händelser för många elever och vårdnadshavare. Genom flexibla lösningar försöker vi på Häggvik hitta sätt som uppskattas av elever och vårdnadshavare, samtidigt som vi säkerställer att vi följer aktuella rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och andra relevanta myndigheter samt riktlinjer och direktiv från Utvecklingspedagogik.

Vi har valt denna lösning för studenten/skolavslutningen den 10/6:

Alla elever som slutar år 1, 2 och 3gymnasiesärskolan samt de elever på gymnasieskolan AST som slutar år 1 och 2 har sin avslutning som startar ordinarie tid kl 08.15 i sitt ordinarie klassrum där traditionsenligt fika med morotskaka, jordgubbar etc kommer finnas. Anhöriga till dessa elever kan tyvärr inte medverka denna dag. Även studenterna deltar i klassrummet i väntan på arrangemanget utomhus (se nedan).

Studenter, alltså elever som slutar år 4 på gymnasiesärskolan och elever som slutar år 3 på gymnasieskolan AST kommer att uppmärksammas med sång, tal från rektor och utdelning av intyg/betyg på gräsmattan (nästan som vanligt) enligt följande program:

09.00 – 09.30: Arbetslag 1 - Studenter och delar av klasspersonal från IVA1, IVA2, IVB1, IVB2, IVB3, IVEstet, IVC2, IVIF, IVFoT - totalt 11 elever.

10.00 – 10.30: Arbetslag 2 - Studenter och delar av klasspersonal från IVD1, IVD2, IVE1, IVE2, IVE3, IVE4, IA1, IA2, IA3, IA4 och IA5 – totalt 19 elever.

11.00 – 11.30: Arbetslag 3 - Studenter och delar av klasspersonal från AHV, ESV, HRB och SNS – totalt 16 elever.

OBS – endast två anhöriga per student får komma och kommer att stå en bit ifrån arrangemanget bakom en avgränsningsmarkering. Vänligen tänk på att hålla avstånd till varandra vid denna yta och respektera den avsatta tiden. Vid dåligt väder kommer vi hålla arrangemanget i idrottssalen och där kan tyvärr inga anhöriga deltaga.

För att möjliggöra organisation av Fritids samt taxi-beställningar pågår denna skoldag till kl 12.00. De elever som är studenter och vill avsluta när deras arrangemang på gräsmattan är slut får självklart göra det. För de som ska hämtas med taxi kommer dessa beställas till 12.15.

Eftersom avslutningsdagen blir längre än vanligt kommer lunch erbjudas till eleverna från 10.30 - 12.15.

Information till vårdnadshavare/föräldrar gällande skolskjuts efter avslutningen 10/6
• Skolan bokar om så att eleverna hämtas kl 12:15 och lämnas hemma.
• Om eleven ska åka till sitt fritids efter avslutningen meddela skolan senast den 2 juni.
• Om resa efter avslutningen inte behövs, kontakta taxibolaget och avbeställ resan.

Häggvik Fritid
För elever som går på Häggvik fritids går hemresorna på ordinarie tider. Om hemresa inte behövs, kontakta taxibolaget och avbeställ resan.

Hör av er till mig med eventuella frågor eller funderingar –
johan.thorsell@up.se, 076 130 09 53

Tack för er förståelse och hoppas denna dag blir så bra som möjligt!

Johan Thorsell, rektor

 

Publicerad: 2020-06-08

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close