Hoppa till innehållet

Sång och dans på fritids

Josefine gillar att uppträda
Josefine gillar att uppträda

Det bästa med fritids är att jag får dansa Zumba, säger Josefine med ett stort leende. Men det är nästan lika roligt att sjunga och att spela olika instrument.

Josefine går på Häggviks Fritid efter skoldagen på Häggviks Gymnasium. Fritids och skolan ligger i samma lokaler. Varje dag efter skolans slut börjar fritids och då går man först gemensamt till den vackra matsalen och tar för sig av dagens ”mellis”. 

De följande timmarna består sedan av skiftande aktiviteter. Det finns många olika spel att välja mellan, Josefins favorit är Uno, men man kan också måla, lägga pärlplattor eller umgås med sina kompisar. Vissa dagar åker personal och ungdomar ut tillsammans, lär sig om fåglar och blommor eller busar i pulkabacken eller på skridskoisen. Och vissa dagar står det ”önskis” på aktivitetslistan, då kan de som vill prova på olika instrument eller vara med och sjunga eller delta i Josefins favoritaktivitet; Zumba. Men allt som man kan göra på fritids är frivilligt, det är också helt ok att lyssna på musik eller bara ligga på soffan.

När det är lovdagar i skolan så är fritids öppet hela dagen, heltidsfritids. Då har man tid att åka på lite längre utflykter och kan till exempel ta sig till en strand eller en simhall för några timmars badande.

 – Jag är en riktigt badtjej, säger Josefin, jag älskar att bada!

Publicerat: 2018-04-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close