Hoppa till innehållet

Jag får hjälp med det jag behöver

Melinda med kompis
Melinda (till vänster) med en av många kompisar

Melinda är otroligt nöjd med att äntligen ha hittat rätt, en skola där hon trivs och får utvecklas efter sina behov. Efter att ha provat två andra skolor gjorde Melinda ett sista försök och hittade till Lunagymnasiet.

– Annars hade jag struntat i gymnasiet säger hon och säkert blivit en hemmasittare. Det var jag i några veckor och det är så tråkigt!
Här ses man som en person och inte bara en elev. Jag får hjälp med det jag behöver och lärarna har tid att förklara i detalj vad jag ska göra, inte bara dela ut uppgifter som jag inte fattar något av. Man kan också gå ifrån klassen för att jobba ostört på en tyst plats här, det har jag ofta behov av.

På en liten skola med små klasser vet alla vem man är och det är mycket lättare att få kompisar. Här på Lunagymnasiet har man många gemensamma aktiviteter med de olika skolklasserna tillsammans och då är det lätt att hitta nya vänner.

En förutsättning för att Melinda skulle söka till Lunagymnasiet var att det fanns en estetisk linje. Melinda älskar att fotografera och nästa år läser klassen inte bara bild och formgivning utan även fotografisk bild. Det tycker hon ska bli väldigt roligt.
Men även svenska och matte är kul, säger Melinda. Jag gillar att skriva, jag skriver noveller som handlar om viktiga saker och man kan också för en stund bli en annan person. Men bäst gillar jag att skriva dikter, med mycket känsla!
 När jag var yngre ville jag bli dataspelstillverkare, avslöjar Melinda, men nu känner jag att jag skulle vilja jobba på en tidning. Att få fota en massa personer och få bilden att bli som man tänkt i huvudet, det skulle vara roligt. Så jag är så tacksam över att ha fått komma hit!

Publicerad: 2020-03-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close