Hoppa till innehållet

Vilket viktigt jobb vi utför

Anette framför fönstret i nya byggnaden

”Ett roligt och utvecklande jobb. Man känner sig nöjd när man kommer hem, man har varit med och gjort något bra”.

Anette Nyman är ny samordnare för Balder Fritid i Norrtälje men har jobbat här som elevassistent sedan maj 2018. Dessförinnan har Anette en lång erfarenhet som samordnare från ett äldreboende.

– Jag fick en väldigt bra introduktion, säger Anette, kände mig väl mottagen och omhändertagen. Det var mycket att se och lära minns hon, bland annat om hur viktigt det är med ett korrekt bemötande.

Anette berättar att hon tyckte att arbetet verkade väldigt intressant från första dagen, men samtidigt en ganska stor utmaning. Som tur är finns bra kollegor som hela tiden är ett stöd och som i handling visat vad som fungerar. Till exempel att man med hjälp av ett lågaffektivt bemötande kan komma väldigt långt för att skapa en lugn och harmonisk miljö.

En av Utvecklingspedagogiks värderingar är "Framåt". Vad betyder det för dig?
– Det är att man strävar framåt, att det är viktigt att inte stagnera utan att utveckla både sig själv och sitt arbete. Om man bara sitter och tänker att allt är bra som det är, så kommer man inte framåt, avslutar Anette och tillägger att kulturen inom Utvecklingspedagogik uppmuntrar till att vara aktiv och framåt. Det mesta går att genomföra med lite viljestyrka och gemensamma krafter.

Publicerat: 2019-02-13

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close